Espresso Shop

Barista tanfolyam - kávészakértő képzés

illy Barista képzés Magyarországon

                   Online jelentkezés

 illy Universitá del Caffé - barista tanfolyam - kávészakértő képzés

Az Espresso Kft. az illycaffé magyarországi képviselője, a trieszti (Olaszország)
Universitá del Caffé kizárólagos hivatalos partnereként

Barista / Kávészakértő képzést hirdet.

A barista tanfolyamot mindazoknak ajánljuk, akik a vendéglátásban dolgoznak, vendéglátóhelyet terveznek nyitni vagy azt vezetnek, a kávékészítést és fogyasztást szakmájuknak tekintik, vagy olyan ínyenc kávéfogyasztók, akik a cserjétől a csészénkig részletekbe menően szeretnék ismerni a kávé útját. 

A következő 3 napos kurzusok időpontjai:
- 2016 szeptember 12., 19. és 26. - MÁR CSAK PÁR SZABAD HELY MARADT!
- 2016 május 23. 30. és június 6. - MEGTELT!
- 2016 március 21., 29. és április 4. 
- MEGTELT!
- 2016 február 8., 15. és 22. - MEGTELT!
- 2016 január 11., 18. és 25. MEGTELT!
- 2015 szeptember 28., október 5. és 12. MEGTELT!
- 2015 november 2., 9. és 16. MEGTELT!

Egy képzés időtartama 3 egymást követő hétfői nap, reggel 9 és délután 4 között.
Helyszín: Bar Expert, Budapest 13. ker. Hegedűs Gyula u. 92. 

Jelentkezne? Regisztráljon a képzésre!
Kérdése van? Itt tudja feltenni!

Ha most jelentkezik, bruttó 10 000 forint értékű utalvánnyal
ajándékozzuk meg, amelyet webshopunkban vásárolhat le!

•       Az Universitá del Caffé filozófia
•       A tanfolyam menete és a trénerek
•       Miért éri meg részt venni a barista tanfolyamon?
•       A barista tanfolyamot már elvégzők véleménye
•       Érdekességek a kávé tudományából
•       Árak, időpont és helyszín
•       Jelentkezés  

 Az Università del Caffè filozófiája

Az Università del Caffè népszerűsíti a kávé tudományát, az illycafé 80 éves tudományos,  kutatási tapasztalatát és know-how-ját praktikus képzéssé transzformálva.

Hármas célkitűzés:

•       A  termelők képzése a legjobb minőségű nyerskávé, kávé alapanyag előállítására…
•       Képzések a vendéglátásban dolgozók számára a legjobb kávéitalok elkészítéséhez…
•       Betekintés a minőségi kávé készítés világába fogyasztók, rajongók és gourmet-k számára

Az Universitá del Caffé 2003-as trieszti indulása óta több mint 100.000-en vettek részt a képzésben. Immár 26 országban működik a Kávéegyetem.

A három napos barista képzés tematikája:

1. nap – Cégbemutatás, A kávé és a kávéfőzés története, A zöld kávé, A kávé feldolgozása, A kávéfőzés módszerei, Espresso elmélet és gyakorlat, Összefoglalás

2. nap – Ismétlés, A kávé világpiaca, Kávé és egészség, A kóstolás művészete, Tipikus kávéfőzési hibák, Gépek és darálók működése elméletben és gyakorlatban, Gyakori meghibásodások és karbantartás a gépeknél, A tej minősége, Cappuccino elmélet és gyakorlat, Összefoglalás

3. nap – Ismétlés, Gyárlátogatás videóval, Vízminőség, Koffeinmentes kávé, filter kávé, kapszulás kávé, E.S.E. azaz Easy Serving Espresso szabvány, Bevezetés a latte artba, Receptek, koktélok, Összefoglalás és vizsga, Diplomaosztás

Kérdése van? Küldje el nekünk! 

A trénerek: 

Debreczenyi Attila, vezető barista tréner

Debreczenyi Attila, vezető tréner

Karrierje során főleg eladási és marketing vezetői posztokat töltött be. Az Espresso kft társtulajdonosa a képzési üzletág vezetője és a tréningek elméleti részének szakértője. 

Kasza Péter, barista tréner

Kasza Péter, barista tréner

A vendéglátó ipari érettségi óta közel 20 éve dolgozik a hazai vendéglátásban különböző pozíciókban. 2005-ben részt vett az Illy cég trieszti kávészakértői kurzusán, azóta oktat is. Barista trénerként a legfontosabbnak az espresso kultúra terjesztését tartja.

 

Tóth Zoltán, barista tréner Tóth Zoltán, barista tréner

17 éve dolgozik a vendéglátás területén, 7 éve foglalkozik kávéval. Számos hazai és külföldi vendéglátó helyen szerzett tapasztalatot. Célkitűzései között szerepel, hogy kinevelje a jövő feltörekvő generációját, megpróbálja őket felvértezni a tökéletes kávé elkészítéséhez szükséges tudással.


Miért éri meg résztvenni a barista tanfolyamon?

A barista tanfolyam résztvevői megtanulnak

•        Mindent a kávé útjáról a cserjétől, a termelőktől a csészénkig
•        Tökéletes eszpresszó és más kávéitalokat készíteni, az ehhez szükséges összes feltételt, körülményt, módszert megismerik
•        Különbséget tenni a kávé alapanyagok között
•        Professzionálisan kávét kóstolni
•        Tejhabot készíteni, és bevezetést kapnak a latte art világába
•        Új kávé recepteket és kávé koktélokat készíteni
•        Gépet és darálót beállítani, és megértik a karbantartás, ellenőrzés folyamatos szükségességét 

Jelentkezne? ITT tudja megtenni! 

Akik már elvégezték a barista tanfolyamot - néhány vélemény

Beke Beáta, Korridor Café - Budapest

Beke Beáta, tulajdonos, Korridor Café - Aréna Plaza, Budapest

"Mióta a munkatársaim elvégezték a barista tanfolyamot még jobban odafigyelnek, és még jobb minőségben főzik le a kávét. Ezáltal gyarapodott a visszatérő vendégeink száma, megemelkedett a kávéforgalom, és vele együtt más termékeink forgalma is, mindez az üzlet bevételének emelkedését eredményezte. Képzéssel, fejlesztéssel foglakozó szakemberként folyamatosan keresem az újdonságokat, azokat a lehetőségeket, melyek segítségével a vendéglátós vállalkozásom versenyképessége megőrizhető, tovább erősíthető. A munkatársaim kiválasztásánál éppen ezért az egyik legfontosabb szempont, hogy mennyire van igényük a folyamatos megújulásra és fejlődésre, amit a képzések által biztosítok számukra. Ilyen képzés az UdC által biztosított tantermi és helyszíni képzések sorozata."

Turai Mariann, vezető barista, Budapest

Turai Mariann, vezető barista, Nándori Cukrászda, Budapest, Ráday utca

"A barista tanfolyam megismertetett a kávé kultúrával és a különféle szakszerű elkészítési módokkal. Ennek segítségével vendégeink nem csak a tökéletes kávé ízét hanem esztétikáját is élvezhetik. A tökéletes minőségű kávéval nőtt a visszajáró vendégeink száma, amiben biztos, hogy szerepe van az Universitá del Caffé tanfolyamainak."
 
 


 Néhány érdekesség a kávé tudományából, amivel a tanfolyamon behatóan megismerkedünk

•       A kávé Etiópiából indult világhódító útjára kb. 600 évvel ezelőtt
•       A barista 20 kg-nak megfelelő nyomást gyakorol szabályos tömörítéskor a kávéfőző karban lévő 14 gramm kávé őrleményre
•       Az illy felvásárlási és feldolgozási folyamata során 120 ellenőrzési ponton megy az alapanyag keresztül, így biztosítva, hogy a csészébe kerülő főzet alapjául szolgáló 50 kávébab mindegyike tökéletes minőségű legyen
•      Az illy nem FairTrade kávé, viszont Felelős, Fenntartható. Miért? Mert a FairTrade logó pusztán annyit garantál, hogy az adott framer jó árat kapott a kávéjáért. Ellenben nem garantál semmiféle kávéminőséget, az alapanyag minőségében pedig az illy nem köthet kompromisszumot. Ráadásul a FairTrade minősítést a farmereknek saját maguknak kell súlyos dollárezrekért megszerezniük. Az illy ezzel ellentétben saját magát, az egész ellátási láncolatát minősítteti (Responsible Supply Chain Process) külső minőségbiztosítási szervezetekkel (DNV). A farmerekkel közvetlenül működik együtt, képzi őket, különféle díjakat (Premio Brasil) tűz ki a legjobb kávét termelő farmerek között, nem a kávétőzsdéről, hanem közvetlenül a termelőktől vásárolja a minőségi követelményeinek megfelelő alapanyagot, melyért mindenkor a piacinál magasabb árat garantál.

Illy Papa Bean - Kávébab Papa

Ernesto Illy 

A kávévilág nagyjai 'Papa Bean'-ként (Kávébab Papa) tisztelték. Egész életét a kávé és annak kvintesszenciája, az eszpresszó tudományos kutatásának szentelte. Felhalmozott tudását nemzetközi tudományos szervezetekben, publikációkban osztotta meg. Az ő kezdeményezésére hozta létre az illy az Universitá del Caffét is.

 

Árak, időpont és képzés helyszín

A következő 3 napos barista képzések időpontjai:

- 2016 szeptember 12., 19. és 26. - MÉG VAN SZABAD HELY!
- 2016 május 23. 30. és június 6.MEGTELT!
- 2016 március 21., 29. és április 4. - MEGTELT!
- 2016 február 8., 15. és 22. MEGTELT!

- 2016 január 11., 18. és 25. 
MEGTELT!

- 2015 szeptember 28., október 5., és 12. MEGTELT!
- 2015 november 2., 9,. és 16. MEGTELT!

A képzés időtartama 3 egymást követő hétfői nap, reggel 9 és délután 4 között.
Helyszín: Bar Expert, 1133 Budapest, Hegedűs Gyula u. 92. 

A részvételi díj 71.000 Ft+Áfa

mely tartalmazza a 3 nap során felhasználásra kerülő anyagokat, étkezéseket, vizsgát. A képzésről a résztvevők Universita del Caffe által kibocsátott diplomát kapnak, melyet az egész világon ismernek és elismernek a kávés szakmában. 

Ha most jelentkezik, bruttó 10 000 forint értékű utalvánnyal ajándékozzuk meg, amelyet webshopunkban vásárolhat le!

A tanfolyamot minimum 10 fő jelentkezésekor indítjuk el. A befizetett előlegek a tanfolyam elmaradása esetén a következő barista tanfolyamon való részvételre jogosítanak fel.

Jelentkezzen!

*Kötelezően kitöltendő mezők.

*
*
*
 

Kérdése van?

*Kötelezően kitöltendő mezők.

*
*
*
 

Még így is kereshet erre az oldalra: barista jelentése, barista tanfolyam Budapest, kávészakértő kurzus, illy barista képzés, illy kávé, barista akadémia, kávé akadémia, barista tréning, kávéegyetem, Universita del Caffe, kávéfajták, kávétípusok, kávé fajták, kávé receptek, kávéitalok, kávé koktélok, kávéfőzés, kávé kóstolás, espresso készítése, eszpresszó főzés, cappuccino készítése, melange készítése, latte készítése, tejhab készítés, latte art, barista kellékek, barista eszközök használata, kávézó nyitása stb.

Developed by Oander Media Kft.