illy Eco Easy IperEspresso kapszula nyitó
VÁRHATÓAN 2015 ŐSZÉN ÉRKEZIK!
Az illy csúcstechnológiás kapszularendszerét az IperEspressot nálunk is egyre többen használják. Az adagos kávé számtalan előnye mellett sajnos a csomagolása a környezetet jobban terheli mint a szemes vagy a darált kávéé. A rendszer lelke a speciális IperEspresso kapszula, melyhez az illy tiszta polypropilént használ, ami teljes mértékben újrahasznosítható, ha a kávézaccot a kapszulától el lehet választani. Az illy új megoldása erre a környezetterhelés csökkentése érdekében az új ECO EASY IPER kapszula nyitó eszköz, mellyel néhány mozdulattal szétválasztható a kapszula, s így a kávézaccot komposztálhatjuk, a műanyagot pedig a plasztik szelektív gyűjtőkbe helyezhetjük el. A szétszedett kapszulák többé nem használhatók már kávéfőzésre.
Az új kapszulanyitó kizárólag az illy IperEspresso kapszulákhoz használható. Magyarországon jelenleg a Francis X7.1, Francis Y1.1 és a Francis Y3 kávégépek vannak forgalomban, melyek ezt a kapszula rendszert használják.
A nyitó várható ára 5 - 6 000 Ft körül alakul. Ha Ön szívesen használna ilyen kapszulanyitót jelezze nekünk a webshop@espressokft.hu címen. Hasznos információ számunkra, hogy mennyit rendeljünk belőle! Köszönjük.
Az IperEspresso kapszulatechnológia lényege
Az IperEspresso technológia lelke az illy által kifejlesztett és szabadalmaztatott IperEspresso kapszula, melyben a teljes kávéextrakció történik, helyettesítve a hagyományos átszűrési folyamatot a kétfázisú extrakcióval. A kapszulának köszönhetően a kávéfőzés során a kávé nem érintkezik a gép egyetlen alkatrészével sem, ezzel minimalizálja fáradtságos géptisztítás szükségességét. Ez kizárólag az illy IperEspresso kapszulával lehetséges!
Az első fázis az iper-infúzió: a forró víz ultra-magas nyomással létrehozza az optimális körülményeket, melyek elősegítik a kávé-íz, aroma kioldódását, gazdagságát, komplexitását. A második fázis az emulgálás. Ezalatt a kávé átfolyik a kapszula alján levő úgynevezett e-szelepen, ezáltal összekeveredik az aromás olaj a levegővel, ami a kávé tetején kerek, bársonyos, hosszantartó cremát eredményez.
Az Eco Easy IperEspresso kapszula nyitó használata