IperEspresso kapszula technológia fejlődése


Az illy IperEspresso tökéletesség, design, egyszerűség, innováció, mágia. Forradalmi eszköz az otthoni presszókávé készítéshez! Az újítás lényege a kétfázisú extrakció technológia, ami felülmúlhatatlan, különlegesen lágy, bársonyos, intenzív aromájú kávét eredményez hosszantartó cremával.

Egy illy IperEspresso kapszula 6,7 gramm kávét tartalmaz. Minden más, így az alumínium kapszulás kávékban is csupán 5-6 gramm kávé alapanyag van! Az illy IperEspresso kapszulában tehát akár 30%-kal több kávé alapanyag van mint más gyártók kapszuláiban, méghozzá kizárólag a legjobb minőségű Arabica kávékból

A kétfázisú extrakció

A titok nyitja az illy által kifejlesztett és szabadalmaztatott IperEspresso kapszula, melyben a teljes kávéextrakció történik, helyettesítve a hagyományos átszűrési folyamatot a kétfázisú extrakcióval. A kapszulának köszönhetően a kávéfőzés során a kávé nem érintkezik  a gép egyetlen alkatrészével sem, ezzel minimalizálja a fáradtságos géptisztítás 
szükségességét. Ez kizárólag az illy IperEspresso kapszulával lehetséges!

Az első fázis az iper-infúzió: a forró víz ultra-magas nyomással létrehozza az optimális körülményeket, melyek elősegítik a kávé-íz, aroma kioldódását, gazdagságát, komplexitását. A második fázis az emulgálás. Ezalatt a kávé átfolyik a kapszula alján levő úgynevezett e-szelepen, ezáltal összekeveredik az aromás olaj a levegővel, ami a kávé tetején kerek, bársonyos, hosszantartó cremát eredményez.

A Francis Francis X7 És a Francis Francis Y1

A Francis Francis X7 és a reddot designdíj 'best of the best' nyertes Francis Francis Y1 kávégépek az IperEspresso technológiás kapszulákhoz készültek. Mindkettőt rendkívül egyszerű használni, így bárki otthonában is külön baristaképzés nélkül tökéletes presszókávét készíthet. A technológia újítása az is, hogy egyáltalán nem érintkezik egymással a kapszulán belüli kávé és a gép, így minden egyes csésze kávé tisztasága tökéletes, és a kávéfőzés utáni takarítás is minimális. A kapszula behelyezése után a kávéfőzés gombnyomással indul, majd a kívánt hosszúságnál ismételt gombnyomással megállítható. A Francis X7-nek van gőzölőkarja is, így cappuccino, tejeskávé is készíthető vele.

A Francis Francis Y1 a tiszta, sallangmentes funkcionalizmus, design és technológia találkozása.

Kapcsolódó tesztek, weboldalak:

Az illy IperEspresso weboldala >>>

Francis X7 géptesztek: 

Dolce Vita gasztroblog teszt itt >>>

Design Pumpa teszt itt >>>

Bogár Mester gasztroblog véleménye itt >>>

CotCot étel-ital teszt itt >>>