EspressoShop Blog - hírek, akciók, érdekességek a kávé és tea világából

  1. Mi fán terem a barista? Tudomány, szakmaiság és szenvedély egy emberbe sűrítve

    Amikor kényelmesen elhelyezkedünk egy kávéház teraszán és rendelünk egy krémes cappuccinot, valószínűleg nem azon kezdünk el gondolkodni, hogy hogyan is készül, milyen kávébabból pörkölték vagy, hogy mennyit utazott a világban, amíg a mi csészénkben kötött ki. De ez így is van rendjén, hiszen a vendég dolga a tökéletesen elkészített kávé élvezete az utolsó cseppig. A baristáké pedig az, hogy a termesztés pillanatától kezdve a legutolsó apró mozdulatig ismerjék a hibátlan kávéhoz vezető utat.
  2. Csúcstechnológia és professzionális eszközök a kávéimádat szolgálatában

    Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a tökéletes kávé a kifogástalan alapanyagnál kezdődik. Az illy élen jár a szigorú minőség-ellenőrzésben, hiszen a kávészemeket valóban szemenként, egyesével válogatják és az így szűrt végeredményt egy tévedhetetlen, lézertechnológiával működő gép is felülbírálja, ennek köszönhetően a speciális csomagolásba már csak a hibátlan szemek kerülhetnek.
  3. Sebastiao Salgado: “Egy álom illata"

    A világhírű fotós, Sebastiao Salgado és az illy 2002-ben találtak egymásra. Salgado maga is kávétermő vidéken szültetett, a kávé az élete minden terültetét átitatta. Az illyvel közös - Egy álom illata - Scent of a dream - szocio-dokumentumfotó utazás a világ kávétermelő vidékein kalauzol végig minket, kávéivókat, olyan területeken és olyan emberek életét mutatja be, ahol és akiktől az illy vásárolja a nyerskávét.

Elem 21-23/23

Oldal